Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

asp.net ile veritabani sorunu cok acil!!!

En son mesaj bastibacak tarafından 08-29-2008, 22:32 atıldı. Başlığa toplam 6 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  05-31-2006, 9:36 762

asp.net ile veritabani sorunu cok acil!!!

arkadaslar merhaba,

asp.net 2003 ile bir uygulama yapmak istiyorum. uygulamada veri tabanına baglanmak istedim. bir datagrid  forma ekledim. var olan bir access veri tabanına baglantı kurdum. veritabanını, .netteki server explorerdan form uzerine surukleyerek, connection ve adapter nesnesi olustu. olusan adapterı configure ettim. dahasonra generate dataset ten dataset olusturdum. datagrid in datamember ve data source ozelliklerini veritabanına gore ayarladım ve form load una dataadapter.fill(dataset) yaparak datasetin icinin dolmasını sagladım ki datagrid i doldursun. run ettigimde veri tabanına baglanma hatası veriyor. aynı seyi dropdownlist ve listbox icinde yapıyor. ayrıca solution penceresinde proje ismi uzerine sag tiklayarak propertiesine girince startup object olarak notset gozukuyor ve baska secenek de gozukmuyor. aynı veri tabanına bir .net 2003  windows aplication dan ulasabiliyorum veri tabanına baglanıyor ve hic bir sorun vermiyor sorunum ne olabilir.

yardımlarınızı bekliyorum cok acil!!!!

bilgi paylastikca vardir!

•  05-31-2006, 15:54 763 cevaben 762

Re: asp.net ile veritabani sorunu cok acil!!!

- Windows işletim sistemi içinden administrator toolsu kullanarak computer management'i açın

- Sol taraftan local users and groups seçeneğine tıkladıgınızda cesitli isimlerle karsılasırsınız. Buradan groups secegınıne girerek sag taraftan administrators grubununa ıkı kere tıklayıp properties kısmına girin.Add buttonunu kullanarak ASPNET kullanıcısını ekleyın.

- Aynı sekılde vs developers ve developer grubuna "administrator" ile "aspnet" kullanıcılını ekliyin.

Boylece tam yetkı verıyoruz veritabanı ıslemlerınde sorun cıkarmaması ıcın. Eğer bağlantı kodlarında ve programlamasında sorun yoksa bu sekılde calısıyor olması lazım.

Yağız Gönüler | Microsoft .Net Developer

"Bizimkiler ışığa gem vurar da binerler;
    Yerden göğe çıkmazlar, gökten yere inerler.."

http://www.ustadnfk.com
  •  05-31-2006, 16:53 764 cevaben 763

hocam sagolasın,

fakat benim bazı anlayamadıklarım var biraz konuya  yabancı olmamdan artık kusura bakma.  " ASPNET kullanıcısını ekleyın." demissin belirttigin kullanıcı veritabanın adi mi? bilgisayar adi mi? valla hic kızma dedigim gibi konuya (terimlere) yabanci kaldım.

•  06-03-2006, 17:45 773 cevaben 764

ASPNET kullanıcısı Sisteminde varolan bir kullanıcıdır. Veri tabanıyla alakası yoktur.

kodunu bide söle değiştir.

--------------------------------------------------------------------

if page.ispostback then exit sub

dim cn as new sqlconnection("bağlantı cümlen")

dim cmd as new sqlcommand("sql cümlen",cn)

dim da as new sqldataadapter(cmd)

dim ds as new dataset

da.fill(ds,"lolo")

datagrid1.datasource(ds.tables("lolo"))

datagrid1.databind()

Volkan KORKMAZ

Volkan KORKMAZ
    MCSD.NET CRM 3.0
    http://www.volkankorkmaz.net
  •  06-09-2006, 20:56 816 cevaben 773

volkan hocam cok sagol, yaptim oldu. diger bir aldigim bilgide access yerine sql server da yapmam halinde bir sorun cikmayacakmis yani server explorerdan  yapmak icin sql server kullaniminda bir sorun olmayacak mis!!! ben bu bilginin dogrulugunu bilmiyorum ama paylasmak istedim

sagol hocam kolay gelsin

bilgi paylastikca var!

•  08-28-2008, 21:03 36410 cevaben 816

Cvp: Re: asp.net ile veritabani sorunu cok acil!!!

Merhaba arkadaşlar

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Ve bende "vs developers ve developer" grupları yok. Ne yapabilirim.

•  08-29-2008, 22:32 36432 cevaben 36410

Cvp: Re: asp.net ile veritabani sorunu cok acil!!!

2005 kullanıyordum. 2003 yükledim grup oluştu. Kendi kendime ancak bu çözümü üretebildim.
View as RSS news feed in XML