Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

DÖngü Sorunu..Yardım Lütfeeeeen..

En son mesaj HakaNet tarafından 08-28-2008, 22:46 atıldı. Başlığa toplam 4 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  08-26-2008, 20:42 36360

DÖngü Sorunu..Yardım Lütfeeeeen..

selamun aleyküm...

arkdaşlar ben bir müzik çalar yapıyorumda...listbox2 deki url leri sırayla çalmasını istiyorum mediaplayerın..şöyle bir döngü kurdum..
    for i as integer=0 to listbox2.items.count -1 step 1
    axwindowsmediaplayer1.url=listbox2.items.item(i)
    next

bu döngüde mediaplayer direk listenin sonundaki şarkıyı çalıyo..

acaba bu şekilde döngü kurarak mı yapılcak yoksa başka bi yolumu var..varsa nedie acaba bilen varsa söyleyebilir mi..şimdiden sağolun..selametle

Mehmet Rıfat Evyap Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Yazılım Bölümü...!
  •  08-26-2008, 23:53 36368 cevaben 36360

Cvp: DÖngü Sorunu..Yardım Lütfeeeeen..

Sırayla çalmasını istiyosan media playerin playState olayını kontrol edip sanırım 1 ise durmuş demek oluyo yani şarkı bitmiş demek o zaman bir sonraki şarkıya geçiceksin bunuda döngüyle değil listboxsın clik olayına koyarsın kodları sonrada sırayla cliklersin

Erkekçe Olsun İsterim Dostluk da, Düşmanlık da.
  •  08-27-2008, 0:11 36369 cevaben 36368

kardeş  şu şekilde oluyo...playstate olayı

If AxWindowsMediaPlayer1.playState = WMPLib.WMPPlayState.wmppsStopped = True Then
                        MsgBox("Şarkı Bitti")
                    End If

ama bu şekildede olmuyo yani şarkı bitti mesajı vermiyo...şarkının bittiğini anlamıyo nasıl olacak..yardımcı olabilirmisin?

•  08-27-2008, 13:47 36378 cevaben 36369

Önce MediaPlayer nesnesinin çalacağı bir şarkı URL değeri belirle HDD üzerinden;

Sonra PlayStateChange olayını handle edebilirsin:

Private Sub AxWindowsMediaPlayer1_stateChange(ByVal sender As Object, ByVal e As AxWMPLib._WMPOCXEvents_PlayStateChangeEvent) Handles AxWindowsMediaPlayer1.PlayStateChange

If AxWindowsMediaPlayer1.playState = WMPLib.WMPPlayState.wmppsStopped Then
    MsgBox("Şarkı bitti/durdu")
    End If
    End Sub

Denedim, umarım işine yarar, bunun yerine timer kontrolü ile de playstate'i kontrol edebilirsin, karar senin.

Kolay gelsin.

Onur Güzel
    kimiraikkonen85@hotmail.com

•  08-28-2008, 22:46 36414 cevaben 36378

selamun aleyküm..

Allah razı olsun sağolun...belli bi yere geldim ama bi sorun çıktı yine..
    Private Sub AxWindowsMediaPlayer1_PlayStateChange(ByVal sender As Object, ByVal e As AxWMPLib._WMPOCXEvents_PlayStateChangeEvent) Handles AxWindowsMediaPlayer1.PlayStateChange
            If AxWindowsMediaPlayer1.playState = WMPLib.WMPPlayState.wmppsStopped = True Then
                TextBox1.Text = ListBox2.Items.Item(i - (i - 1))
                AxWindowsMediaPlayer1.URL = TextBox1.Text
            End If
            AxWindowsMediaPlayer1.Ctlcontrols.play()
        End Sub

şimdi bu şekilde yapınca diğer şarkıya geçiyo ama şarkıyı çalmıyo öyle duruyo....bi türlü çaldıramadım..nasıl olabilir? başka türlü clickleme fln dediniz ama anlayamadım tam ben böyle yapim dedim..şu kısım "ListBox2.Items.Item(i - (i - 1))" sırayla çalması için...o 1 kısmını gittikçe bütütüyorum listedeki şarkılar sırayla geliyo..ama çalmadı işte bi türlü...yardımcı oalbilirmisiniz?

View as RSS news feed in XML