Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

Div Sorunu ?

En son mesaj tkurt80 tarafından 09-16-2008, 18:28 atıldı. Başlığa toplam 3 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  08-10-2008, 17:14 35972

Div Sorunu ?

arkadaşlar left.ascx right.ascx bottom.ascx top.ascx adında user controllerim var bunları masgerpage.master ın içine atıyorum.yapım bu şekilde.

benim amacım contentplaceholder a gelen veriler uzadıkça sol ve sağ yani left.ascx ve rigt.ascx divim de aynı boyutta uzasın.uzamadığı taktirde kötü bir görüntü oluyo.

yardımlarınızı bekliyorum...

•  08-25-2008, 23:30 36339 cevaben 35972

Cvp: Div Sorunu ?

Div'in vertical align'ini top yapmak işini görebilir.

BilgeAdam - Bakırköy ~ Taksim
  •  08-29-2008, 1:48 36422 cevaben 35972

Merhaba,

Çözümlerden biri şöyle olabilir. Master Page'de kullanman gereken kodu direkt veriyorum:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
    <
    html>
    <
    head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
    <style type="text/css">
    #container { overflow: hidden; }

#container div { float: left; background: #cccccc; width: 200px; margin-bottom: -2000px; padding-bottom: 2000px; }

#container .content { background: #eeeeee; }

</style>

</head>
    <
    body>
    <div id="container">
    <div>
    <p>left ascx bu div i‡ine</p>
    </div>
    <div class="content">
    <p>buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder.buras content place holder</p>

<p>i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. i‡erik geniŸledik‡e yandaki divlerde geniŸliyor. </p>
    </div>

<div>
    <p>right.ascx de bu div i‡ine</p>
    </div>

</div>
    </
    body>
    </
    html>

Tam da aradığın bu olmalı.
    Kolay gelsin...

•  09-16-2008, 18:28 36821 cevaben 36422

Merhaba bendede sorun çıktı sizin yukarıda belirttiğiniz şekilde yaptım yalnız bende div içinde scroll bar kullanıyorum bu kodlardan sonra ortadan kayboldu. tüm metni  scroolbar'sız  getiriyor. buda aşağı doğru tablonun kaymasına neden oluyor. 

#container { overflow: scroll; }

yapmama rağmen scrollbar'ı getiremedim bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

çok teşekkurler 

View as RSS news feed in XML