Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

ASP.NET - MYSQL TÜRKÇE KARAKTER PROBLEMİ YARDIMMM HELPPP ACİLL!!

En son mesaj altunga tarafından 07-27-2008, 19:30 atıldı. Başlığa toplam 4 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  07-23-2008, 18:18 35510

ASP.NET - MYSQL TÜRKÇE KARAKTER PROBLEMİ YARDIMMM HELPPP ACİLL!!

Yaptığım bir uygulamada asp.net 2.0 ve mysql veri tabanı kullandım yaptığım kontrol panelinden  girilen yazılarda türkçe karakterler veri tabanına  sanki ingilizceye dönüştürülüp kaydediliyor Örn(ı-i,ğ-g, ç-c gibi) veri tabanında  ve web.configde dil ayarları türkçe.Hatta veri tabanınada tablolara verileri elle girince hiç bir sorun olmuyor.Hosting fimasıyla görüştüm sunucuda ve veri tabanından kaynaklanan bir problem olmadığını sölediler.Bu sorunu düzeltek için ne yapmam gerekir.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların acilen yardımını bekliyorum.

•  07-24-2008, 10:57 35531 cevaben 35510

Cvp: ASP.NET - MYSQL TÜRKÇE KARAKTER PROBLEMİ YARDIMMM HELPPP ACİLL!!

MySqlConnection conn = new MySqlConnection("server=XXXX;uid=XXXX;pwd=eXXXX;database=XXXX;charset=utf8;");

http://www.aspxnedir.com
    ASP.NET Hakkında Herşey!
  •  07-24-2008, 13:40 35560 cevaben 35531

ConnectionString 'i değiştirdim yazdığın gibi ama sorun aynı devam ediyor bi düzelme olmadı. :(

•  07-27-2008, 11:28 35645 cevaben 35560

bu sorun galiba mysql'den kaynaklanıyor. Bildiğim kadarıyla mysql de türkçe sorunu olmaması için dil seçeneğini latin-5 olarak seçmek gerekiyor. Birde bunu denersen düzelebilir

mehmetduran.com
  •  07-27-2008, 19:30 35648 cevaben 35645

Veri tabanını latin5 olarak ayarladıktan sonra connection stringini şu şekilde ayarlayacaksın:
    MySqlConnection conn = new MySqlConnection("server=XXXX;uid=XXXX;pwd=eXXXX;database=XXXX;charset=latin5")

Bu şekilde türkçe karakter problemin olmayacak.

Daha çok yol var katedilecek...
View as RSS news feed in XML