kategorisinde Ara

Virtual Klavye Login Sorunu

En son mesaj altinburak tarafından 07-24-2008, 9:20 atıldı. Başlığa toplam 4 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  07-23-2008, 0:52 35464

Virtual Klavye Login Sorunu

merhabalar  bir projemde virtual klavye uygulaması geliştiriyorum. Kullanıcı adı ve şifresini virtual klavyeden girip login olmasını sağlamak istiyorum. Butonlara eklediğim kod: 

txt_kullaniciadi.Text += "Q";

şeklinde böyle yapınca yani butonun click eventine yazınca sadece kullanıcı adı için gerçekleştiriyor şifre bölümünde bulunan textbox için yapamıyorum doğal olarak. Kullanıcı ilk olarak kullanıcı adını girdikten sonra şifre girilcek textboxa gelince Q butonuna bastığında aynı işlemi yapmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim üstadlardan yardım :)  Ayrıca c#ta yazılmış virtual keyboard hazır kaynak kodu var mı  bildiğiniz ?  

•  07-23-2008, 15:01 35478 cevaben 35464

Cvp: Virtual Klavye Login Sorunu

Hakikatten soruyu anlamadım.

Neden her tuş textbox'a q harfi yazıyor?

Neden şifre textbox'ına gelince Q harfine basması gerekiyor?

Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  07-24-2008, 0:35 35524 cevaben 35478

yalçın hocam ordaki kod sadece Q butonu için yazmış olduğum kod. yani QWERTY klavyede her buton için 

q için --> txt_kullaniciadi.Text += "Q";

w için --> txt_kullaniciadi.Text += "W";

E için -->  txt_kullaniciadi.Text += "E";

R iiçin --> txt_kullaniciadi.Text += "R";

şeklinde atadım hepsine fakat bu işlemi sadece kullanıcı textboxı için yapıyor.  Ben bu işlemi aynı zamanda kullanıcı touch ekrandan şifre textboxını seçtiğinde aynı işlemi yapabilmesini istiyorum. Kullanıcı bu yapıda sadece kullanıcı adı textboxını kullanabiliyor.Şifre textboxını kullanamıyor.Bu işlemi touch POS ekranda kullanacağız fakat bu durumu çözemedim. 

linke ekran görüntüsünü koydum hocam : http://www.netrixbilisim.com/vkeyboard.jpg

•  07-24-2008, 2:29 35525 cevaben 35524

Selamlar

sender  kullanman daha mantıklı olur bence :)

(sender as Button).Text i al ... hangi textboxa yazacagınada boolean bir değişken yada focus kullanarak yapabılırsın.. yada textboxların enter eventınıde kullanabılırsın.. vs vs vs..

Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Bugünkü dile çevirirsek diyor ki Ata:
    - Nasihatle uslanmayan uyarılmalı. O da para etmezse, bir güzel dövülmeli.
  •  07-24-2008, 9:20 35526 cevaben 35524

Eğer yanlış anlamadıysam yapman gereken. textbox'ların GotFocus eventlerinde focus edilen textbox'ı bulup sonrada tuşa basma anında o texbox'a veriyi yazdırman gerekiyor. Hangi textbox'a veri girileceğini Web uygulaması ise session()' da tutabilirsin, windows ise global bir değişkene atabilirsin.

Burak

Bilmediklerimi ayaklarımın altına alsaydım
    başım göğe ererdi...
View as RSS news feed in XML