kategorisinde Ara

aspnetdb.mdf deki usernameleri almak

En son mesaj AErdogan tarafından 07-25-2008, 19:42 atıldı. Başlığa toplam 10 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  10-28-2006, 16:41 3900

aspnetdb.mdf deki usernameleri almak

merhabalar web sayfasında  ASP.Net 2.0  daki membership kullanarak kullanıcıları oluşturdum.hersey iyi guzel calışıyor.ama benim işlemler için tutugum ayrı bir veritabanımn var yani sadece kullanıcıları aspnetdb.mdf de tutuyor onuda zaten 2005 kendisi yapıyorya.. benim sorunum şimdi web sayfasına giren loginname kendi veritananımda o işlemi yapan kullanıcı adı olarak kaydetmem lazım vede aspnetdb.mdf baglanatrak usernameleri okumam lazım. ama sqlserver2005 expresse bağlanmayı beceremedim. Aşagıdaki kodlarla baglabnmaya calışıyorum ama hata veriyor. nasıl yapabileceğim konusunda yarıdımcı olurmusuznuz???

string connectionString = "Data Source=.\\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\\ASPNETDB.MDF;Integrated Security=True;User Instance=True";

SqlConnection cn = new SqlConnection(connectionString);

string sCommand = "SELECT * FROM aspnet_Users";

SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(sCommand, cn);

DataTable dataTable = new DataTable();

da.Fill(dataTable);

cn.Open();

GridView1.DataSource = dataTable;

GridView1.DataBind();

Hata:

Database 'C:\inetpub\wwwroot\toyota\App_Data\aspnetdb.mdf' already exists.
    An attempt to attach an auto-named database for file C:\Inetpub\wwwroot\Toyota\App_Data\ASPNETDB.MDF failed. A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share.

•  10-28-2006, 17:47 3901 cevaben 3900

Re: aspnetdb.mdf deki usernameleri almak

Sorundan sonra ben de çok merak ettim. Yaklaşık 1 saattir interneti karıştıroyrum, herkes bu problemden şikayetçi ama bilenen bir çözümü yok. Çoğu insan için User Instance=True işlerini görmüş ama bu senin connection string'inde zaten var. Onun dışında bir çözüm daha buldum ama denemedim. Ban çok mantıklı geldi. Çözüm de şu:  mdf dosyasının adını değiştirmek. Böylelikle database'e attach ederken aspnetdb adıyla değil de farklı bir isimle attach yapılacak.

Deneyip sonucunu paylaşırsan çok sevinirim..

Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  10-28-2006, 19:08 3904 cevaben 3901

merhabalar ilginiz için tesekkur ederim.  kodum herhangi bir değişiklik yapmadan çalıştı..şöyleki bana vs 2005 den kaynaklanıyor gibime geldi ve makinamın daha önce ghostunu almıştım sistemi geri yükleme yaptım..sonra tekrar denedim ve gridde kayıtlar göründü. yani şu  haliyle kodda problem yok...

fakat şimdii sorunum oan web sayfasına giren kullanıcı adını nasıl alacam.. loginname koyarak gösterebiliyoruz ama loginame nasıl okuyabilirim. oan işlemi yapan kullanıcıyı db ye kaydetmem lazımda..tesekkur ederim..

•  10-29-2006, 22:34 3915 cevaben 3904

User.Identity.Name sana giriş yapmış kullanıcı adını dönecektir.

lblKimLogin.Text=User.Identity.Name gibi..

Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  10-30-2006, 10:03 3920 cevaben 3915

yardımınız için teşekkür ederim , :):):):)

•  10-31-2006, 12:02 3944 cevaben 3920

bir sey daha sorabilirmiyim bu şekilde o an giren kulalnıcyı alabiliyoruz ya peki sitede  tüm online kullanıcıları nasıl alabilirim....
  •  10-31-2006, 15:27 3950 cevaben 3944

Login olduktan sonraki sayfaların birine veya hepsine şu mantıkla bir kod yaz.

Kullanıcı adını çek.
    Application nesnesi içerisinde daha önceden yarattığın dizi,arraylist veya collection içerisinde daha önceden böyle bir kullanıcı var mı diye bak.
    Yoksa o kullanıcıyı ekle.
    Global.Asax'ta session end olayında kişiyi listeden sil.

Artık canının istediği yerde online kullanıcıları bu Application state'i üzerinden çekebilirsin.
    Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  11-06-2006, 15:24 4102 cevaben 3950

ben daha önce asp.net 2.0 ın membershipini kulanıyordum ama hiç kullanıslı gelmedi farklı makinaya atınca hep aspnetdb.mdf yi bulamıyor.. kulanıcı ekleyip sildiğinizde yine aynı hatalrı veriyor bu yüzden rol tabanlı güvenlik olayını kodla yapmaya calışıyorum birkaç tane örnek buldum kodları anlamaya calışıyorum... az cok anladım ama bu onlien kullancıları nasıl nerde diziye atıp tutacam çözemedim..

biraz daha acıklarmısınız ???

•  07-23-2008, 20:12 35516 cevaben 3900

Cvp: aspnetdb.mdf deki usernameleri almak

hazır yeri gelmişken bende bir şey sormak istedim...

database im daha önce sql server da idi ve problemsiz çalışıyordu... daha sonra site içinde ki App_Data klasörüne attach ederek ordan çalışmaya karar verdim...

attach işleminden sonra
    connection stringimi
    web configte şu şekilde değiştirdim

<add name="HedeConnection" connectionString=" server=.\\SQLExpress; AttachDbFilename=|DataDirectory|\\sanat.mdf; Trusted_Connection=Yes" />

fakat databaseden sorgu çekmek istediğimde connection ı açarken şu hatayı alıyorum

CREATE DATABASE permission denied in database 'master'.
    An attempt to attach an auto-named database for file c:\inetpub\wwwroot\SanatAlemiBitti\App_Data\sanat.mdf failed. A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share.

bu hatanın ne anlama geldiği ve nasıl düzeltileceği hususunda yardımlarınıza ihtiyacım var... şimdiden tşkler...

iyi çalışmalar
  •  07-23-2008, 23:46 35522 cevaben 35516

Bence sayfa üzerine bir tane kontrol at bu kontrolü wizard ile db ne bagla daha sonra ordan gelen connectionstringi bire bir al web configine yaz calisacagindan eminim bir de Senin connection stringinde .\\SqlExpress ikitane ters slas kullanmissin halbuki orda bir tane kullanman gerek çünkü localde oldgu için bir tene tek slas olmasi gerek

<add name="HedeConnection" connectionString=" server=.\SQLExpress; AttachDbFilename=|DataDirectory|\\sanat.mdf; Trusted_Connection=Yes" />

aynen bunu alip yapistir

•  07-25-2008, 19:42 35612 cevaben 35522

merhaba teşekkür ederim yardımın için.. fkat yine çalışmıyor :(

access sunucunun desteklememesi gibi irşey olabilirmi ...yani .mdb database atınca birşey yok..mdf atınca böyle yapıyor...

belki ben stringde hala hata yapıyorum...firmayı aradım. "." yerine ip yi yazın dediler.. yazdım yine olmadı...

şuanki stringim şu şekilde

connectionString="Data Source=89.19.29.248\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\sanat.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True"

burda DataDirectory dediği benim sitenin içindeki App_Data klasörü değilmi..

ama şöyle bir hata alıyorum

gösterdiği satır benim facade katmanında string değişkende tuttuğum connection string im

hatanın sebebi ne olabilir...database'e erişemiyor olamaz.. çünkü erişemediği zaman sayfa açılıyor ama sadece arayüz geliyor içi boş yani...

Compilation Error

Description: An error occurred during the compilation of a resource required to service this request. Please review the following specific error details and modify your source code appropriately.

Compiler Error Message: CS1009: Unrecognized escape sequence

Source Error:

Line 25:     public static string ConnectionString()
    Line 26: {
    Line 27: string constr = "Data Source=89.19.29.248\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\sanat.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True";
    Line 28:

Source File: d:\inetpub\hede.com\www\webalemi\App_Code\Facade\Araclar.cs    Line: 27

View as RSS news feed in XML